perjantai 30. marraskuuta 2012

Ihana katkarapupiirakka


























Meillä kaikilla kotikokeilla on varmasti jokin oma bravuuri tai salainen suosikkiresepti, johon voi aina luottaa oli tilanne mikä tahansa. Tällainen takuuvarma resepti voi monesti myös pelastaa pulasta, jos esimerkiksi oven takana seisoo yllätysvieraita, eikä kaapissa ole mitään tarjottavaa. Tämä katkarapupiiras on suolaisista tarjottavista oma suosikkini, jota on vuosien saatossa tullut tehtyä lukemattomia kertoja. Ja joka kerta lopputulos on niin hyvä, että illanistujaisten jälkeen resepti on lähtenyt vieraiden matkaan. Tässä siis "salainen" katkarapupiirakkani ohje.


Katkarapupiiras

Pohjataikina:

150 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 dl juustoraastetta

Täyte:

200-300 g katkarapuja (riippuen vuoan koosta, itse laitan reilusti)
reilusti tuoretta tilliä (voit käyttää myös kuivattua, mutta laita sitäkin reilusti)
1 dl kermaa
1 dl (eli noin puoli rasiaa) maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta (n. 2 dl)

Sulata voi ja sekoita sulaneen voin joukkoon jauhot, juustoraaste ja lopuksi pari ruokalusikallista vettä. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on saanut vähän väriä pintaan.

Sulata katkaravut ja sekoita tilli katkarapuihin. Tai tee kuten minä teen eli levitä sulaneet katkaravut suoraan esipaistetun pohjan päälle, ripottele ensin kuivattua tilliä ja laita sen jälkeen vielä reilusti tuoretta hienonnettua tilliä.

Sekoita kerma, tuorejuusto, munat ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan ja ripottele pinnalle vielä reilusti juustoraastetta. Paista 175 asteessa n. 25-35 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniisti väriä.


1 kommentti: