sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kakkujen kakku

























Nyt on viikonloppu juhlittu ja syöty kaikkia ihania herkkuja! Perjantaina pidin kesäloman päätösjuhlat, jotka jatkuivat aina aamuyön tunteihin. Suuri kiitos vieraille mukavasta ja hauskasta illasta! 

Tarjolla oli salaattia, suolaisia piirakoita, kuohuvaa sekä kuvassa olevat niiiin herkulliset kakut. Kuvan etualalla oleva kakku ei itse asiassa ole mikä tahansa täytekakku, vaan se on mallia porkkanakakku de luxe, joka oli täysin nimensä veroinen. :) 

Ohje on peräisin Taivaalliset täytekakut nimisestä kirjasta, ja se oli todellakin taivaallinen. Tuhti, mutta herkullinen kakku, joka vain parani oltuaan jääkaapissa. Voisin jopa sanoa, että tämä on paras porkkanakakku, joten olen koskaan syönyt. Onneksi sain lauantaina yökylään kummityttöni (iloinen ja nätti alle vuoden ikäinen tyttö ♥) perheineen, koska muuten olisin ollut pulassa näiden kaikkien jäljelle jääneiden herkkujen kanssa. ;) Tässä ylellisen porkkakakun ohje, ja muitakin ohjeita on viikonlopun tarjottavista tulossa, kunhan ehdin ne tänne näpytellä. Hyvää alkavaa viikkoa! Näin kivan viikonlopun jälkeen on mukava palata takaisin arkeen.



Porkkanakakku de luxe
(8-10 palaa, kuvassa edessä)

Kakkupohja

150 g voita
3 suurta munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
250 g porkkanoita
100g saksanpähkinöitä
1 1/2 dl omenasosetta

Cream cheese -kuorrute

100 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
300g philadelphia- tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
3 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu

100 g kookoshiutaleita


Kakkupohja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa, joiden halkaisija on noin 15 cm. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa munat, sokeri ja muscovadosokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi ja vaniljasokeri ja sekoita varovasti.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään. Siivilöi seos vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita porkkanaraaste, pähkinärouhe ja omenasose taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin. Paista pohjia 40-45 minuuttia.


Kuorrute

Vatkaa voi vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Pane kuorrute hetkeksi jääkaappiin, jos se vaikuttaa liian löysältä.


Kakun kokoaminen

Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi. Pane ensimmäinen pohjalevy kakkuvadille. Levitä päälle tasainen kerros kuorrutetta. Toista, kunnes olet käyttänyt kolme pohjalevyä. Pane päälimmäiseksi viimeinen pohjalevy leikkauspinta alaspäin.

Levitä loput kuorrutteesta kakun reunoille ja päälle. Ripottele kuorrutteen pinnalle kerros kookoshiutaleita. Painele tarvittaessa kämmenellä, jotta hiutaleet tarttuvat kuorrutteeseen. Koristele kakku kangaskukilla tai jollain muulla haluamallasi koristeella. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti