Täällä on jäänyt herkkuputki pääsiäisestä päälle, joten viikolla on syytä aloittaa kunnon jumppaputki. :) Pääsiäisenä tuli nautittua hyvästä ruoasta, viinistä, ulkoilusta meren rannalla, auringosta ja lämmöstä. Ihanaa! Näillä eväillä varmasti jaksaa tulevan - tälläkin kertaa normaalia lyhyemmän työrupeaman. Näiden suussasulavien kuppikakkujen myötä toivotan teille kaikille oikein aurinkoista viikkoa!
Sitruunaiset kuppikakut
(12 - 15 kuppikakkua)
(Ohje Leila Lindholm)
3 luomukananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 pestyn sitruunan kuori ja mehu
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen maito. Sekoita neste muna-sokeri-vaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita varovasti taikinaan. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kuppikakut ennen niiden kuorruttamista.
Tuorejuustokuorrute
6o g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
100 g Philadelphia-juustoa (maustamatonta tuorejuustoa)
Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Levitä (tai pursota) kuorrute kuppikakuille (ja koristele haluamallasi tavalla).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti